THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Monday, June 15, 2009

Episod 28 - APA KAH ITU CEMBURU?

Imbasan episod 27

Auntie pandai dah pandai bergaya ala2 model, konon nak ikut idola auntie Norkumalasari.

Kali ini auntie banyak terima gambar2 Burhanuddin bersama pompuan2 orang putih di sebelah nya. Auntie selalu berfikir yang bukan2, damp!! sure his first kiss goes to pompuan Mat Saleh. Sure dia dah pandai minum arak and banyak lagi tuduhan2 yang bermain dalam fikiran. Apa kah CEMBURU dah mula bermekar dalam hati, tapi feeling 'hurt' tak de pulak. Masih belum mengenal apa itu cemburu...

Some of his photos....









Auntie sangat merindui nya, Burhanuddin ada meninggalkan 'Old Spice' after shave and 'Brut' perfume yang selalu dia pakai masa datang rumah auntie dulu. Auntie spray 'Brut' tuh kat bantal auntie. Tidur auntie amat nyaman dengan adanya wangian yang di pakai nya, terasa as though he is around.
After shave juga auntie kadang kala pupuk kat tengkok auntie. Menjadi kebiasaan auntie membaca surat nya sebelum tidur, walaupun auntie dah baca berulang kali. Bila ingat memang tindakan yg amat bodoh, tapi entah lah itu saja yg boleh buat, untuk auntie melepas kan rindu pada nya. Perasaan bercinta mendorong perkara2 yang tak norm kan?

Images of the perfumes yang di tinggalkan untuk auntie...



Salah satu surat yang auntie terima dari nya terasa kelakar...
Budaya yang berbeza antara Mat Saleh dan Melayu kata nya.. Mat Saleh suka pegang2 kepala bila bergurau. kita orang melayu mana boleh main kepala kan? Apalagi bersilat lah Burhanuddin menepis tangan Mat Saleh bila kena pegang kepala. Terperanjat Mat Saleh tengok dia bersilat.
Satu lagi Mat Saleh selalu benar kentut kuat2 dengan terbuka, masa makan, masa dalam lecture hall dan bila2 dia orang suka, kadang kala berlawan2 kentut... So.. kawan Burhanuddin, Rasidi Naim kata, aku pun nak kentut jugak masa dalam lecture hall besok. Nak ajar dia orang yang tak beradat. Pagi tuh dia tak ke tandas, simpan isi perut dia yang dah stale. Bila semua tengah concentrate kat lecturer, diam2 dia lepaskan kentut yang tak berbunyi dan melepaskan bau yang amat busuk. Berterabur Mat Saleh bangun... Dia bersuara dengan proudnya dan berkata... "That is Malaysian Fart", but he explained, normally Malaysian doesn't fart as Aussie did so openly, he did it totally for fun!!

Selepas birthday auntie yang kelapan belas, auntie mula ambil kursus shorthand kat Stamford College atas nasihat Ms Nancy. Kursus tuh auntie pergi after office. Tiga kali seminggu, tapi homework...masyaallah menimbun... benci.....tak tabah auntie dengan cacing2 kerawit tuh. Tak sempat pandai, auntie berhenti. Mr Syer nak kan auntie ganti Ms Nancy bila dia pergi bercuti. Apa susah?, auntie suggest Mr Syer beli recorder dan auntie boleh listen and type... hu hu hu berjaya pujukkan auntie. Mr Syer syok dgn recorder nya sampai dalam meeting pun dia suruh record. Ms Nancy tuh tanya auntie mana dpt idea tuh... whatelse TV lah...

Hari Sabtu was half day. Attire was free and easy. So most of us wore Jeans and T shirt on Saturday. Light meeting at 10:30 am till 11.30 am and we were off for lunch. Lunch selalu nya open table. Bergilir2 belanja, selalu nya Salesman yg belanja sebab dia orang gaji besar bila dpt commissions. Auntie tak pernah keluar duit pun..adik yg paling muda lah katakan...pd masa tuh!
At times, dia orang bawak gf dia orang, selalu auntie kena usik..where is your bf? Auntie hanya senyum2 kambing... hanya a few jer yg tahu kan...yang auntie punya bf belum balik lagi...
Dia orang masih teased auntie dengan En Anwar, even Mr Syer selalu said...

Noraini, you dont have to look elsewhere.. he is right here for you.... He is a nice guy..you know that...isnt it?


akan sambung........


15 comments:

  1. lagi lagi lagi.... :)
    cam bacer buku plaks tak sabar... ahahaha

    ReplyDelete
  2. oh,i totally agree pasal perfume tu!
    yang tu boleh ingatkan kita pada seseorang.hehehe.

    and i respect sgt because auntie and uncle boleh survive long distance relationship.this is what we call destiny kan?

    ReplyDelete
  3. wah, rpatnya uncle bgmbr ngn pmpn2 mat saleh tue..btul ke xcemburu time tue auntie?
    nway, lawak plak pasal kentut kat lecture hall tue..xdpt bayangkan mcm mn:)

    ReplyDelete
  4. thee thee thee..ye ke tak marah auntie??tapi kalau tak marah saya pecaya gak kot..sebab tgk peej tu kewl,mesti ikut auntie kewl..rilekk je..kalu saya memang la hangin satu badan..tu muda2 dah sakit tu ;p hehehe

    ReplyDelete
  5. wow..
    agak mesra yea gambar uncle
    tapi takper..
    auntie kan cool
    heheheh

    ReplyDelete
  6. ouchhhh mesra neh...jeles ler kalu sy jd auntie

    ReplyDelete
  7. Salam Auntie,

    Perfume pengikat kasih rupanya.
    Yg pasal kentut tu la haiii lawaknya tol, mcm manalah the whole of hall masa tu. Sure ada yg menyumpah..hahahaha

    ReplyDelete
  8. kalau sayalah auntie...
    nengok gambar2 pakwe ngan pompuan lain mau haru...tapikan auntie...saya ni kalau marah..kalau jeles sendiri2..bila dia bagi satu jawapan..saya cepat baik sendiri...
    apelah saya ni kan....

    perfume jadi teman melepas windu.... alahai.... manisss jee.....

    ReplyDelete
  9. uih kalau sy pon jeles tgk gmbr gitu...mau ngamuk n majuk 44hari hehehe

    ReplyDelete
  10. hehehe..sure terkejut depa mendapat 'haruman' org malaysia!
    owh auntie pun penah blajar shorthand ek? sy kat uitm pun blajar gak for 2 years...tensen oo...benda tu kena praktik ari2..skang ni dah berkarat dah tak laju nk amik shorthand..terhegeh2 kalo nk amik..hehe..

    ReplyDelete
  11. Cemburu-cemburu juga ya Aunty, akhirnya Uncle jadi milik
    Aunty juga.. kalau dah jodoh tak kemana.....

    ReplyDelete
  12. rasa cam dah tinggal comment tapi takde lak..hehe'

    tu semua masa mess nite *tak sure eja camne* kan aunty...semua kena ada partner gitew..finas dulu pernah kena jadi date abang finas masa kat kem para, melaka...berlakon jer...heheh

    ReplyDelete
  13. oowwh..auntie amik shorthand gak..kt smpai skang, kene practic itu shorthand ooo...secretary gomen msih guna, gomen tak trima pakai lg itu tape recorder la...amat tak best, kkdg, tak phm tulisan sendiri, even wat longhand pun..

    auntie tak jeles ke tgk pics tu?..eii..klu kt, kt jeles ooo...;p

    ReplyDelete
  14. kalau saya jadi auntie pun saya cemburu dan silap- silap boleh mengamuk bila tengok gambar tu.. :)

    ReplyDelete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...