THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Friday, June 12, 2009

Episod 27 - PORSHE

Imbasan episod 26

Auntie bernasib baik tak de apa2 berlaku, bila jarum yg di kirim, tak di cabut dari kertas nya.

Walaubagaimana pun, Mak berpesan supaya berjaga2 bila nak minum atau makan. Kalau beringat dan baca doa sebelum minum dan makan, Insyallah di lindungi. Kita mana tahu ada orang dengki hati, involved around your circle or surroundings, could be kat pejabat, could be jiran2 or could be....anybody..... Hanya Allah yang maha mengetahui.

Kak Siti dah habis pantang, kerja2 dia di ambil semula dari auntie, kalau tak...kus semangat bertimbun2 dan banyak tertunggak. Auntie sampai bertekak dengan Admin Manager Mr Paramjothi. Surat2 reminder for bad debts dan issuance of receipt banyak yg auntie tak sempat buat. Peduli apa? Ambil lah temp girl hendak nya, ni tidak kita jugak dia nak lanyak...ingat kita sotong ker banyak tangan!

Bila time lunch, auntie selalu bawak kawan2 gi makan kat PJ Newtown. Dapat lah variety sikit. Kalau tak asyik2 makan kedai Pak Cik kat tepi pagar office. Kawan2 perempuan semua nya tak berkereta, semua kaki simpan duit. Melayu hanya auntie dengan Kak Siti, dan tiga lagi tuh cina. Yang active part social activities hanya auntie dan Ms Nancy, yang lain very homely and secretive. Ms Nancy dan auntie selalu di jemput pergi dinner oleh Mr Syer. Mana lagi kalau tak di Selangor Club atau Lake Club. Mr Syer dah kawin, isteri nya bangsa Punjabi. Social nites selalu ada Mrs Syer, so dia jadi kami punya Kakak . Activities were clean, makan, menari sikit dah tuh balik.

Gambar2 auntie dengan Mr Syer and Mrs Syer....





Auntie tak suka suruh orang lain hantar auntie balik rumah, auntie suka drive sendiri, auntie nih berani balik jauh malam, dah tuh auntie heran, Abah dan Mak tak pernah bising atau marahkan auntie. Mak konfiden ngan auntie kot, sebab dia dah cukup pesan kat auntie supaya jaga permata diri, jangan sampai di tebuk tupai, kalau dah tertebuk, satu hantu pun tak nak kat kita. Auntie pun bernasib baik, tak de siapa nak tebuk pun. Mak juga berpesan kalau dah terlajak, mengandung.... anak tuh orang akan bercakap tentang nya, sampai 7 keturunan... eee.... takut nyer.....mintak simpang... jangan sekali2 lupa....

Ada sekali tuh, auntie di fetched oleh bf Ms Nancy and her along untuk ker official dinner Mr Syer. Malam tuh auntie berkenalan dengan Mr.... tak ingat nama dia. Auntie like terpegun, bila dia approached auntie, sebab wajah nya dan physical nya mengingatkan auntie pada Burhanuddin. Auntie di offer untuk di hantar balik kerumah malam tuh. Dlm hati takut jugak, baru kenal tapi dah berani nak balik dgn orang..fikir auntie. Entah lah dalam takut2, auntie setuju untuk dihantar balik. Bila fikir sejenak.... berani betul lah auntie masa dulu2....mungkin dah tertulis di pentas Allah...script dah siap, kita hanya melakonkan nyer...(Auntie dah termasuk bab tassawuf pulak).

Auntie ikut dia ke kereta nya. Allah hu akbar! kereta dia 'Porshe'. Soo... gentleman dia buka kan pintu kereta, auntie masuk dan duduk. Rasa so excited and teruja...auntie tahu kereta mewah yang tak terfikir, aunte dapat rasa duduk didalam nya. Bila dah dekat sampai rumah, auntie mulalah meraba2 dalam gelap, mencari pembuka pintu kereta. Tak de... mana benda tuh....rasa rata jer...tak de lansung tempat buka nya...ah!! Malu nyer, nampak sangat tak pernah naik kereta mewah....Yang paling malu bila sampai rumah auntie, auntie masih lagi duduk tak keluar dari kereta, tapi as gentleman dia keluar dan buka pintu dari luar. Eeeh!! malu nyer, sampai sudah tak tahu kat mana pembuka pintu tuh!!

The next weekend, we dated again. Dia fetch auntie dari rumah, dia bawa auntie ker rumah nya kat PJ. Rumah banglo dan dia masih single. Dia tunjukkan gambar2 gf dia, Miss Malaysia...dari Ipoh... baru breakup kata nya..Dia orang Filipino rupa nyer. Lepas tuh kami pegi ke Regent Club for dinner and dance. Auntie lepas tuh tak panjang kan persahabatan, reason yang auntie mentioned, auntie dah attached dan berpunya. Dia faham. Auntie amat bersyukur sebab auntie selalu jumpa orang2 yang gentleman dan tak ambil opportunity atas diri auntie sebagai perempuan yang masih 'dara' dan remaja.

Auntie banyak influence tentang fashion oleh Ms Nancy. Tahu2 lah cina kan up to date, ikut trend Hong Kong. Ada sekali tuh auntie dah pandai pakai nail polish, kuku jari kaki dan tangan di bela panjang. Abah tengok auntie atas bawah...dengan suara marah...

Abah : Apa nak jadi nih! Dah macam orang kafir pulak! Abah tak nak tengok kuku kaki kau yang panjang tuh.... buang!!!!

Auntie : Okay, okay ... Abah nani potong kuku kaki, tapi Abah, kuku tangan tak per yer Abah..

Auntie bernail polish bila auntie 'uzur' bila nak bersuci auntie sober lah...

Pakaian pulak dah pandai sleeveless, topless, backless, entah apa lagi less, semua nya nak ikut Norkumalasari. Dia tuh idola auntie masa muda2. Dia bercap, bertopi, berscaft, auntie suka ikut. Auntie banyak menghabiskan duit kat pakaian, dah pandai beli baju2 kat boutique. Berkasut kulit dan boot sampai lutut pun jadi pakaian auntie. Ingat lagi my favourite boutique was at Ampang Park, Lady Lodge and Italian Job. Mak pula suka auntie bergaya..no comment from her. So... auntie was like so bebas for fashion.

Gambar auntie berless, less.....










akan sambung....

20 comments:

  1. AnonymousJune 12, 2009

    wow.... auntie very bergaya.....

    peeja lebih mirip muka auntie la... tapi bila auntie senyum nampak mcm noy lak.... betul2 kuah turun ke nasi (betul ke perumpamaan nih)

    ReplyDelete
  2. sy pun minat Norkumalasari:)

    ReplyDelete
  3. i love that black n white photo,so classic la auntie..betul org kata,kalau nak tau cantik ke tak buat gambar jadi black n white,nampak clean sikit..

    saya dah lama nak ckp,peeja memang iras auntie..suruh dia bersungguh2 mengslimkan badan ye (wahaha,adakah akan dilempang oleh peej nanti??)..

    senyuman anak2 auntie memang ikut auntie..sebab tu diorang time buat pouty smile,jadik..saya buat tak yah la,herot mulut lagi ada =)

    ReplyDelete
  4. fuyooo..mmg gojes la auntie. nak tengok gambar lagiiiiii plisss....

    ReplyDelete
  5. tinsoldierJune 12, 2009

    gambar aunty black & white tu sangat cantik la. :)

    ReplyDelete
  6. yup.gambar black&white is super cantik.
    and you're beautiful :)

    ReplyDelete
  7. Salam Auntie,

    Mungkin porse tu bukak dr luar kot.. kekeke..

    Black n white pic tu mmg menwan. Seterusnya .....

    ReplyDelete
  8. AnonymousJune 12, 2009

    ur soooooooooooo cute n black n white pic..........tersangatlah gorgeus

    ReplyDelete
  9. untie,
    mmg peeja ikut ropa untie la.
    saya suka sgt gamba black n white, sgt cantik.....

    ReplyDelete
  10. aunti,
    how nk dpt boy gorgeous like that?hehehehe i like ur pic yg bj belang kat belakang ade bukit ke gunung tu..sgt cuns n malatop

    ReplyDelete
  11. gambar2 autie ni buatkan ai tingat kat gamabr2 lama mak. sume ala2 model. dasyat ooo dulu-dulu kan? ngeh ngeh..

    ~lawa la auntie..

    ReplyDelete
  12. alamak auntie..typo error..bukan boy tp body

    ReplyDelete
  13. Anonymous : Entah auntie pun tak sure perumpamaan tuh!

    Mummy slurp : Tengah fikir2 kebelakang bila nak tulis, Sabar ye!

    kerol : oit! minat jugak? Generasi yang berlainan tuh! Masa bila tgk gambar2 dia?

    mrs hafidz nadia : Tu lah peej tgh berusaha nak slim lah tuh!
    Dia suka herotkan muka...biarkan saja..style dia...

    Tijah : Banyak lagi gambar2 tapi tak nak lah exposed banyak sangat..meluat org nanti...

    tinsoldier : TQ

    shada JD : TQ - Lawa tak de tapi manis jer.

    Dayah : Entahlah bukak kat mana?

    Anonymous : TQ

    lekan78 : TQ

    salwaredzuan : Body mcm tuh, window shopping- berjalan kaki & menari.Kalau minat fashion2 tentulah otomatik nya kena jaga badan kan...

    ai : simpan lah gambar2 mak tuh baik2, buat kenangan anak2 dan cucu2 di masa hadapan,

    ReplyDelete
  14. uii.. gambar2 autie sangat meletoppppppppp....

    ReplyDelete
  15. aunty..i sooooo love ur style! cantek sangat2...and aunty punye rambut lawa cam farah fawcett la...

    ReplyDelete
  16. my goodness auntie. u look so hot! haha

    ReplyDelete
  17. auntie, sy minat norkumalasari time tgk die dlm filem adik manja..hehe best cite tue:)

    ReplyDelete
  18. yo huuuu....

    auntie amat bergaya hooo...merasai sumer..

    ReplyDelete
  19. auntie
    baru nak baca cerita2 sblm auntie kahwin ni..before selalu baca ms dpt anak etc...eah sgt bergaya..feature aunty masa muda ni serius mmg wajah kegemaran org zaman aunty muda2....cantik...dan Noy bnyk mewarisi kecantikkan aunty masa muda...cuma dia kurus sikit..aunty gebu...cantik aunty masa muda...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...