THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Wednesday, June 10, 2009

Episod 26 - MANDROM

Imbasan episod 25

Auntie tamatkan persahabatan dengan Inspector Abdullah.

Balik kpd cerita Burhanuddin, minggu ketiga setelah pemergian nya, baru lah auntie terima surat dari nya. Auntie buka surat dengan perasaan berdebar2 membaca baris demi baris. Kandungan surat nya banyak menceritakan yang dia terlalu rindukan tanah air dan selalu teringatkan auntie.

Terlalu cepat masa berlalu, dah 5 bulan dia di sana.....setiap selang tiga hari, auntie menerima surat2 nya. Ayat2 yang di gunakan nya sungguh romantik, membuat auntie juga merindui nya.
Perkara yang paling pelik berlaku terhadap diri auntie ialah .. without failed, setiap pukul 2:30 pagi auntie akan terjaga dari tidur dan teringatkan dia. Rupa2 nya dia bangun pukul 5:30 pagi... untuk training, so it is telepathy between us. The time difference was about 3 hrs. Ketika itu perasaan cinta auntie terhadap nya menebal setiap hari. Auntie membilang hari untuk kepulangan nya.

Gambar2 banyak dikirimkan untuk auntie.












Bulan kelima pemergian nya, auntie kehilangan cincin yang di berikan pada auntie tuh. Cerita nya bila auntie beli purse baru, auntie transfer segala kazanah purse lama ke yang baru. Auntie tinggalkan cincin auntie dan purse baru dlm laci meja kat office, bila nak ke toilet. Hari tu auntie dapat gaji Rm770 dan elaun cola Rm 30.00. Dulu2 dapat cola - cost of living allowance. Entah syarikat omputih bagi kat staff. Auntie tertinggal purse yang kembong dan cincin bila balik kerja.
Keesokkan hari sampai kat office, laci dah kena kopek... auntie terus menangis, mana tak nyer semua nya hilang..Ms Nancy melaporkan pada Big Boss dan mereka panggil insurancce company.
Alhamdulillah, duit auntie dan harga estimatation cincin di bayar. Rm 1,500 tapi tak sama lah sebab cincin tuh hilang..tak terpikir pulak nak tempah balik ketika tuh. Auntie memberitahu kat dia yg cincin tuh hilang... tapi dia tidak kisah cincin hilang asal kan jgn cinta yg di bina hilang...

Auntie tunggu surat nya... tapi kali ini dua surat yang auntie terima. Satu dari nya dan satu lagi hanya sekeping kertas yang tersemat jarum. Auntie tak cabut jarum tuh, auntie simpan kertas yang tersemat jarum tuh dalam sampul nya. Stem dari KL. Auntie cerita kat Mak, mula lah cerita karut bermula.. Mak kata nih ada orang nak 'mandrom' auntie. Entah lah tak de pula apa2 yang berlaku.. mungkin sebab auntie tak cabut jarum tuh!

akan sambung.....

19 comments:

  1. wah...asyik le saya tersengih sengsorang...ape kes le saya nih...
    cinta dari kejauhan ...menebalkan rindu didada...

    sekarang anytime anywhere u can c each other...

    memang seronoklah cinta org2 lama....

    ReplyDelete
  2. hahaha..muka papa mcm PG...

    ReplyDelete
  3. spe yg nk mandrem lak ni??

    ReplyDelete
  4. cutenye percintaan uncle n auntie..yang part telepati best tuh..kuat betul perasaan uncle kat auntie,sampai buat auntie terjaga dari tidurr..wuhuu..

    ReplyDelete
  5. betapa seksanya merindu

    saya tahu macam mana rasanya bila tunggu surat hihkihhkihk, sangat tak sabar nak koyakkan sampul surat, nak sangat tak sabar nak baca line by line

    best la untie kan

    sayang la untie cincin kenangan tu hilang, very the kenangan kan kan kan,

    hadoi bab manderem ni yang takut ni untie, ke "orang tu" hantar jarum mintak untie belajar menjahit kot hikhikhikhik

    ReplyDelete
  6. ishk...
    cuak lak tetiba ada jarum
    apa auntie wat ngan surat tu

    ala...sedeynya cincin tu ilang
    klau tak boleh gak auntie post-up gambar kan

    ReplyDelete
  7. AnonymousJune 10, 2009

    auntie, i really do enjoy reading your stories. pls dont ever stop writing!

    ReplyDelete
  8. tiba2 rasa nk korek2 surat lama dlm stor..haishhh auntie..saja je bagi kitorang feel sorang2 tau..hihihih.tp muka uncle mmg sama cam PG btul laa

    ReplyDelete
  9. wahh.. so sweet la auntie.. sya slalu bace blog auntie tp slalu jd silent reader je.. hehe..

    Anyway, 'mandrom' tu ape?

    ReplyDelete
  10. sweet la auntie. cinta berbunga bunga mcm layout baru yg comel ni!

    seronok tau baca blog auntie. sambil baca sambil tgk gambar sambil terbayang rambut mcm the beatles. auntie pulak bergaya dgn fesyen retro. oh sweet!!

    ReplyDelete
  11. segak uncle masa memuda

    ReplyDelete
  12. Salam Auntie,

    Woitss siap berjarum2 bagai nak manderom org ek. Ishh.. tgk cite mexico, china pun depa guna jarum.. huisshh teror na jarum ni..

    Cuba kita guna jarum pin tudung jampi la hentam2 jadi x.. kekekekeke

    ReplyDelete
  13. Uncle mmg hensem masa remaja!

    ReplyDelete
  14. oooo ankel ruper2nyerrrr... padan aaa ada iras2...
    cemaner aku bley ketinggalan ketapi nih... ahahaha

    ReplyDelete
  15. baru nak kata muka uncle cam PG...sama k..

    ada jarum..scarry marry nye ..nasib aunty tak cabut jarum tu kan..

    ReplyDelete
  16. pndai la auntie menterjemahkan pengalaman ke perkataan;)
    crita zaman2 muda auntie ade tarikan utk org baca..& auntie mahir dlm bt org yg baca nie ternanti2 apa cerita@sambungn sterusnya;)

    ReplyDelete
  17. Qaseh Qasturi : Cinta suci tuh!

    peej : Muka Papa memang macam pG, tapi character tak sama...

    Eisha : Sampai sekarang auntie tak tau sama yang nak manderem...

    Mr Hafidz nadia : Telepathy tuh, memang ada pada siapa2, kalau tebal cinta terhadap sasaorang.

    viruspadu : Tu lah cincin tuh hilang pulak.. bab surat memang siksa menanti...manderem..takut oii!

    Rubbergurl : Cuak lah masa dapat jarum tuh.. Alhamdullilah auntie tak apa2

    salwaredwan ; Memang auntie simpan surat2 uncle dari Aussie sampai 3 kotak kasut, tersusun with numbering...

    Sya Sakuru ; TQ for reading my stories...

    Maharani : Citer2 lama, saja auntie nak past time.. since sakit..

    ArPeggios : Tu lah, uncle punya gambar2 yang dikirim nya buat auntie in love..as what he is...

    dayah : Emm...tak payah manderem2 bagai, kalau dah cinta lebih kuat dari segala...

    Hazzel : Handsome masa muda..he! he! dapat kat auntie!!

    CL : Macam maner boleh tertinggal? Terlepas few entries kot...

    darling8tabby ; Tu lah...nasib Allah tutup pintu hati utk cabut jarum tuh...

    kerol : Penulisan auntie biasa2 jer..semua datang dari hati..auntie stop menulis setiap entry bila auntie rasa penat...TQ kerol for liking my stories.

    ReplyDelete
  18. salam kak...

    seronok nyer baca kisah akak, dari episod 1... nak stop, nak stop... alih2 dah sampai episod 22... sedar2 dah kul 1 pagi...

    heheh... sok sambung lagi...

    ReplyDelete
  19. woh,auntie siap simpan surat2 uncle tiga kotakk??patutla peej pun cam tu..rajin nye,bagus betul.

    ReplyDelete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...