THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Wednesday, May 27, 2009

Episod 20 - Graduation Ball

Imbasan episod 19

The incident supposed to be fun with the played out blind date was no longer funny but became hay wired when that guy stood right in front of my door steps.

Masa berlalu selama tiga bulan, tiap2 hari minggu dia terpacul, dan di layan oleh Abah atau Mak. Auntie masih berkurung dalam bilik, masih tak layan dia. Trust me.. I'm not lying.. 3 month no layan tau.... until.....one fine Sunday.

Seperti hari Minggu yg sudah2, auntie sangka budak tuh akan datang, pukul 10 pagi, 11, 12 tengahari, 1, 2, 3, hingga pukul 5 petang tak muncul muncul.

Penantian dan kesabaran yg sungguh teruji, menunggu setiap detik akan kedatangan nyer....

Aduh... malu nyer auntie nak citer nih...

Auntie meraung kat dalam bilik, Mak bergegas masuk bilik, dan bertanya auntie kenapa menangis.

Mak : Kenapa menangis meraung nih nani?

Tangisan mula perlahan, tak perasaan rupa nyer auntie meraung...

Sebagai ibu dia tahu 'membaca' keadaan anak nyer!

Mak : Nangis, Pasal budak tuh tak datang yer!

Auntie embraced Mak so tightly and never want to let her go, not a single word auntie could utter from my mind.

Mak : Laillahaillallah! nani dah suka kat budak tuh la nih!

Auntie merasa sungguh sebak....(Masih memaut badan Mak)

Mak : Dah! Dah! Dah! tuh... kang Abah kau dengar pulak.

Baru lah auntie faham dan sedar akan makna ' missing you'.........

Auntie tertunggu2 hari Minggu yg berikut nyer. Tertanya2 kenapa dia tak datang minggu sudah, mungkin bosan dengan keangkuhan auntie? Auntie bukan nyer angkuh tapi teramat malu... auntie mesti cakap dengan dia yg auntie tak berniat nak membiarkan dia kesaorangan bila dia datang rumah auntie, selama 3 bulan yg lalu....

Hari Minggu yg di tunggu2, Pegawai Kadet Burhanuddin tiba depan pintu memberi salam, auntie dalam bilik, Mak menyambut kedatangan nyer dan jemput masuk.

Mak memanggil auntie, auntie keluar bilik dan terus tanpa segan silu, duduk kat sofa sebelah Mak berhadapan mengadap dia.

Mak : Kenapa tak datang Minggu sudah?

Burhanuddin : Saya kena duty, Mak Cik! Kita orang student kena gilir2, jadi Minggu sudah tuh giliran saya.

Mak : Ohh!! ......si Nani tuh... kau tak datang, dia menangis pulak.

Burhanuddin menatap wajah auntie, dan auntie juga memandang dia dengan sayu dan dah mula nak nangis...

Mak : Mak Cik masuk dulu lah... kau org sembang.. tanya lah si Nani tuh kenapa dia nangis bila kau tak datang...

Mak berlalu dan tinggalkan kami berdua di ruang tamu.

Burhanuddin bersuara....

Burhanuddin : Kenapa u nangis?

Sambil mengangkat kedua2 bahu tanda tak tahu, auntie amat lah malu utk berkata2... Apa nak kata uh? Fikir auntie dalam kepala?

Burhanuddin : Tak nak jawap, tak per lah tapi I nak tanya satu lagi soalan...

Burhanuddin : U suka tak I datang hari nih?

Macam budak kecil yg menagihkan kasih sayang.. auntie menganguk kan kepala.

Burhanuddin : I datang tiap2 minggu, sebab I suka u since I nampak u kat Doshi tuh lagi....

From that day onwards... only then both of us knew that 'flame of fire' sparks is in our hearts ' LOVE HAS REKINDLES BETWEEN US'.

Seterus nyer, bila Pegawai Kadet Burhanuddin datang kerumah, auntie tidak lagi segan untuk bersembang dengan nyer di ruang tamu.

Overall auntie bersama dia lebih kurang 4 bulan, (3 bulan wasted tak berkomunikasi, hanya lebih kurang empat minggu saja auntie dapat mengenali nya) tiba lah penghujung training, dia graduate dan commissioned as a Leftenan Muda Burhanuddin dan di pilih untuk melanjutkan kursus ketenteraan di Royal Millatary College, Portsea, Melbourne, Australia selama setahun. Hanya dua orang saja yg di pilih iatu Burhanuddin dan Rashidy Naim. (College yg sama dengan Badrulzaman yg dah senior term of 6 months).

Gambar2 Burhanuddin...........

No : 2 dari kanan. Pakaian tuh lah dia datang kat umah auntie tiap2 hari Minggu

No : 1 dari kiri

Burhanuddin meminta izin dari Abah untuk membawa auntie ke Graduation Ball 1972. Dinner nite tuh di lansungkan di Revolving Ballroom, Penthouse of Federal Hotel. (Hotel 3 star).

Auntie apa lagi kelam kabut ajak Pris beli kain dan jahit gaun. Kain berwarna oren dan berlining.

Abah yg menghantar auntie malam tuh. Bila majlis selesai, Abah dah pun menunggu depan entrance Hotel.

Gambar auntie di meja makan............................


Macam berjanji pulak, kemeja dia juga berwarna oren malam tuh.

Masa malam dinner tuh, auntie amat cemas dan tak senang duduk.

Kenapa?....................




akan sambung ..................................


22 comments:

  1. AnonymousMay 27, 2009

    auntieeeeee,
    cepatle cite tak sabo nak baca nie.best tul la cite lama lama ni.

    ReplyDelete
  2. wah...love story yg sweet...

    ReplyDelete
  3. alahai sweetnya untie

    paling sweet masa untie menangis sambil angguk2 tu

    terbayang2 jer saya keadaan masa tu

    romantik abis la untie

    ReplyDelete
  4. such a lovely love story :) keep it coming Auntie!! :D

    ReplyDelete
  5. sgt sweet la aunty nh..
    :)
    tu start cinta berputik ke..?
    xsbr nk bc sambungan..

    ReplyDelete
  6. my o my! soooo sweeeet la aunt! serious sweetttt.. lagi aunty, lagi?

    Hoho..

    ReplyDelete
  7. cinta sedang berputik yaa.. excited nak tau luv story auntie seterusnya (:

    ReplyDelete
  8. auntie
    naik bulu roma saya baca kisah nie
    tetiba terasa sweet sgt
    hahahahhah

    kira dalam masa 3 bulan walaupun tak nampak muka...
    berjaya gak uncle pegang hati auntie
    hahahaha

    ReplyDelete
  9. AnonymousMay 27, 2009

    hehehe...uncle kalo amik gambar...mmg cool camtu je kan?..sampai la nie pong cam cool gak...ekekeke...

    ~maru~

    ReplyDelete
  10. Tetiba saya plak yg menangis..bley??huhu

    ReplyDelete
  11. alaaaa cepat la smbg sgt tak sbr ok nk bc episod seterusnya :))

    ReplyDelete
  12. wow auntie..uncle ni mmg berani btol..sy rasa mmg smua pegwai tentera lebih kurg cm tu laa auntie..erkkkkk,,,terkenang sekejap.....

    ReplyDelete
  13. untie...

    suka sgt love story untie n uncle...
    cannot wait the next episode....
    ni dh addicted mcm menonton drama korea jer!!!

    ReplyDelete
  14. AnonymousMay 28, 2009

    sweeeeetnya.......

    lagiiiiiii x sabo dah ni..

    auntie suka wat suspen tau....

    sayang auntie


    ---anna---

    ReplyDelete
  15. waaaa...

    aunty suka tau macam ni..
    buat cerita tergantung..
    saja je nak buat kami semua tertunggu2.. hehehe..

    tak sabar ni nak tunggu next episode

    ish.. sweet giler la orang dulu2 bercinta..

    sekarang ni ada lagi tak orang buat macam ni? huhu..

    ReplyDelete
  16. jap..
    adakah aunty tak senang duduk sebab uncle melamar aunty malam tu?

    jeng..jeng..jeng....

    ReplyDelete
  17. Orang dulu- dulu memang gentleman!

    ReplyDelete
  18. Orang dulu- dulu memang gentleman!

    ReplyDelete
  19. amyromliMay 28, 2009

    sweet nyer....sabar nyer dia...tabik spring....sure cute akak masa angguk2 tu kan....malu-malu kucing.....best sangat...nak meleleh pulak air kat mata nih.....

    ReplyDelete
  20. omg
    so sweet!

    tang nangis tu paling comel! :)

    ReplyDelete
  21. hehhe tau pon rindu..org datang jual mahal sgt..best btul baca...sanggup saya sambil baca sambil riba anak kehkeheh

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...