THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Saturday, May 9, 2009

Episod 13 - Anak Dara Sunti

Imbasan episod 12

Umur 12 tahun... pengalaman berjumpa lembaga hitam dan kehilangan kakak tersayang,

Auntie ke Sekolah Menengah Inggeris Kg Kerinchi, Kuala Lumpur. Tak ramai yg bersama2 auntie ke sekolah itu. Tapi budak Mansor tuh ada!!!
Auntie masih tak de feeling 'cinta monyet' tuh lagi. Auntie perasan yg budak Mansor tuh asyik tengok auntie baik waktu sebelum masuk kelas, dlm kelas dan waktu rehat.
So suatu hari masa balik sekolah, someone approach auntie, kawan Mansor. Emm.... Kassim nama nyer. Terperanjat auntie bila dia kata yg Mansor suka kat auntie. Alamak!!! macam mana nih... auntie tak de rasa apa2. Auntie cuma kata...no hard feeling, auntie takut nak kawan dgn budak laki2 sebab banyak lagi kawan2 perempuan yg ada.
Pasal lak nak kawan dgn laki2. Susah lah nanti, kawan2 perempuan ajok2kan baru padan muka. So tak de lah Mansor letak harapan lagi pada auntie.

Auntie masih tinggal di Bukit Bangsar, nak ke sekolah, auntie kena naik bas 'Sri Jaya'. Tambang nyer 20 sen pergi dan 20 balik. Auntie selalu nyer tak suka berebut2 bila naik bas, terpaksa berdiri dan tangan bergayut kat railing macam monyet. Selalu nyer auntie tunggu sampai budak2 dah naik bas, bas stand pun dah lenggang sikit, baru auntie naik bas dan pasti dapat tempat duduk.

Cuba teka, who is the bus conducter at that time?? Yusof Haslam sekarang nih dah Dato Yusof Haslam lah. Masa tuh umur dia dlm lengkongan 18 ker 19 tahun. Auntie 13 tahun... 5 ker 6 tahun beza.

Auntie kalau naik bas, dier tak nak pungut duit auntie. Apa hal lak nih!! auntie hulur duit.. dier suruh simpan jer, dier bagi tiket bas, dah tuh asyik lalu lalang kat seat auntie. Bercakap tak pulak. Agak nyer kes sama macam budak Mansor tuh kot. Suka tapi malu.... Ha! Ha! kalau lah auntie layan mesti auntie Datin kan..... (just joking). Takottt......
Anyway, tak lama dier kerja, penggal kedua dah tak de....

Cuti penggal kedua auntie dah 'datang kotor' dan dah terpaksa pakai bra. Auntie tanya Mak, kenapa sakit kat dada bila terlanggar dgn kawan, sakit bila tido tertungkup.... Mak senyum dan kata... Alahai!!! anak Mak dah anak dara.
Em.. tak suka kena beli menstrual napkin/towel. Dulu2 brand yg auntie pakai ialah Modess. Ada talipinggang khas dan napkin tuh ada loop. Tak macam sekarang stick on.
Satu penyiksaan kalau nak beli Modess, malu ya amat, cakap dgn tokeh cina bisek2, dan tokeh cina siap balut/bungkus Modess tuh dgn kertas surat khabar.

Bila hormons bertukar, dah kena pakai deodarant brand 'Odorono', kalau tak badan ada.... bau.. he!he!

Malam2 dah pandai pakai cream moisturizer, brand murah jer 'Nivea'. Kulit auntie banyak 'freckles' sebab auntie kan jalan kaki masa sekolah rendah dulu, so kulit rosak sebab cuaca yg panas. (Charming freckles lah bukan yg hodoh macam 'Mat Saleh') he! he! he!

Dah pandai pulak nak bergaya, beg sekolah ikut trend, kasut mesti 'Batminton Master' by BATA.
Getah rambut dan cekak bertukar2, apa kena nih asyik nak melawa jer? tuh lah anak dara sunti nama nyer.

Tak banyak perkara yg berlaku masa auntie berumur 13 tahun.

akan sambong..................









15 comments:

  1. datuk yusof haslam mesti hensem giler masa tu kan auntie? yer ler. tgh muda remaja. :D

    ReplyDelete
  2. Modess... damn.. i remembered those day Nan... LOL! I even remembered one of my neighbour's kid that used the string modess to play cop & thief games with us, he covered part of his nose & mouth with the string modess (Thank god it was a clean n never been used modess!!!) Hahahaha!
    His mom was so pissed off that kena kejar all over Kg Seri Melur, Ampang with rotan!! We laughed so hard that one of us pee-d in her panties and one of the boys farted - out loud!!! (Sah tak membuang pagi hari tu!!!) Hahaha
    I missed those days... *Sigh.. but thank god i didn't have to the diodorant or shaving routines.. Thank's to my mom genes that was a 'hair-less' woman... phew... ;-)

    ReplyDelete
  3. auntie,gile susah kan bile piyed...hehee..huiyooo, klu x mesti auntie da jg mem...ehheee...xpe2...ade hikmahnyee....klu x xdelah auntie nulis blog ni ye dak??hehee...update auntie..update...chaiyok!!

    ReplyDelete
  4. Those were the days kan Nan? LOL! Ahhh.. what a memory..

    I remembered we laughed so hard and some of my friends even pee-d in her panties and farted out loud because watching this boy whom had used the string modess to cover his face so that he can be the thief of our police & thief games and chased by his mom all around Kg Sri Melur, Ampang then!!!

    I just hope that boy will become a doctor now.. because he looked so good with that string modess across his face!! lol

    It was good to see you again Nan.. I'd missed you and your family.. Insyaallah, i'll be at your place tonite.. I love you..

    ReplyDelete
  5. hahahah...klakar la auntie. cepat la sambung lagi tak sabar nak baca nih. sy pun ada gak kasut badminton master dulu taw. 1st time period kena kat skolah. giler panik tapi nasib baik ada spare kotex...dapat free nurse bagi. tapi tak tau nak pakai yg sticky tu taruk belah atas. ujung2 nak bukak...sakittt woooo!!!

    err...sorry yer auntie. terpanjang la pulak...hehehe

    ReplyDelete
  6. kenangan mengusik jiwa..bas sri jaya = yusuf haslam...wahhh...best tu dapat naik bas free..

    ReplyDelete
  7. Woah, Yusof Haslam ke aunty? Hoho..

    Tp uncle Burhan lg handsome okay!

    ReplyDelete
  8. rasa2..anak yusuf haslam bg x pija naik kereta dia free.. ;)
    wahh..nak jugak..

    ReplyDelete
  9. wahhh.. yusuf haslam... sgt laaa hensem kan auntie...

    ReplyDelete
  10. wah Yusuf haslam minat kat auntie..
    dulu potong tiket ..sekarang Dato' satu motivasi.... :)

    ReplyDelete
  11. aunty....
    tk sabar nk tunggu next entry!!! seronok baca kisah aunty....sgt kelakar la!!! saya first time period kena kt sekolah.....sampai nangis2 saya, panik tgk darah kt panties....sib baik ade member yg dh berpengalaman tolong. kalau tk sure saya duk dlm toilet tk keluar2 sampai balik sekolah!!!

    btw, aunty skrg nih masih ade frackles ke??? kulit muka saya pon ada masalah frackles...skrg try pakai body shop punye product....tp mcm sama jer!!! if frackles aunty dh hilang, share la kt sini product ape yg aunty guna...

    ReplyDelete
  12. wahhh statement "datin" tu.. hahahahaha!

    ReplyDelete
  13. nanti aunty terserempak ngan datuk yusuf haslam tu bleh la tanya..
    "Abang ni la kondaktor bas sri jaya tu kan?"
    hahaha

    ReplyDelete
  14. ooo patutlah masa kecik2 dulu orang panggil pad tu 'modeh'. even kat kelantan sekarang ni, orang still acknowledge pad tu as a modeh..rupa2nya dpt dr jenama modess dulu2...terhibur baca cerita aunty nih. sy link blog aunty ke blog sy ye...i follow ur blog gak :)

    ReplyDelete
  15. nasib baiklah first kena kat umah..yess dulu tulah jenama yang paling fofolur..

    cream nivea tu memang kami guna 2 beradik..bagus per krim tu..murah pun murah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...