THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Wednesday, April 22, 2009

Feed back

Semalam gi Ampang Puteri Specialist Hospital for my medical check up again accompanied by my loving and caring hubby.

I was there frm 9.00am till 1.00pm waiting for my turn to see the Doctor. What can the doctor do with this suffering that i am facing? Not much ...........only neuro vitamins for my nerves, insulin for my diabetes and some pills for my hypertension and giddyness.

Anyway, thank you to that Hospital of being so hospitallity for one month. Warded when I was suddenlyly took ill and was bed ridden in November 2008.

Just to inform to all my readers out there, please excuse me if my sentences or spelling mistakes coz auntie ni actually, health is not okay tapi semangat nak jugak tulis.........

At times, it is difficult for me to utter words, sudden lost of words.... Hopefully the nervous to my head is okay. My vission too sometimes get blurred.

Anyway, I was so happy with all the prayers from everybody and now i have new friends all over malaysia....

Thank you to my daughters Peeja and Noy for assisting me to this blog. At least my stories are told and written somewhere. The photographs are being rearranged with the stories.

Auntie nangis hiba bila tengok gambar2 tuh, sebab Mak kan baru jer meninggal, belum pun 100 hari. Umur terakhir nya 83 tahun.

Gambar2 tuh dia simpan dalam beg brief case dia. Jadi bila dah meninggal auntie buka lah, apa lagi.... berjujuran lah air mata.......

Agak nyer kalau lah dia ada mesti dia suka kan......tengok gambar2 dia masuk computer.

Auntie suka dpt feed back dari anak2 kat luar tuh tentang cerita nih, kalau tak best bagi tau antie boleh stop jer. Mana lah tau kot2 boring cerita org lama.

Selamat membaca dan jgn lupa your honest feed back. TQ


38 comments:

  1. :( sedihnye baca cerita yang arwah mak auntie letak gambar dalam briefcase dia.mesti dia selalu terkenang2 zaman2 dia dulu.auntie tabah selalu ok.kita sama2 doakan yang pergi dirahmati rohnya.amin~

    ReplyDelete
  2. Salam Auntie,
    mane ade boring! best tau! x sabar nak tggu ur next n3! :D

    ReplyDelete
  3. auntie.. just continue with your story... jgn stop.. mana tau boleh jadi inspiration to all... especially me as a mother....

    ReplyDelete
  4. No, I am not bored. More okies? :D

    ReplyDelete
  5. auntie, jgn la stop...best apa baca citer dulu2 nih. sy nak scan gambar mak saya kang takot dier marah. hahahahha

    ReplyDelete
  6. i understand how you feel losing someone that you love all your life..

    keep on blogging aunty :)

    *hugs*

    ReplyDelete
  7. idup autie...teruskan teruskan..cayokk cayokkk

    ReplyDelete
  8. Aunty..please to continue your story..x boring lgsg..hehehhe..

    ReplyDelete
  9. Salam auntie, lisa doakan auntie cepat sembuh..take care..

    ReplyDelete
  10. eh, ok la auntie. teruskan la blogging. cara auntie menulis mcm cerita berdepan..buat tertunggu2 next entry.

    keep writing ok. :)

    ReplyDelete
  11. susah nak carik orang yang macam auntie.
    sanggup bukak cerita utk tatapan umum.

    teruskan auntie!

    silap2 auntie jadi superstar.kalah peeja!hihihi

    ReplyDelete
  12. seriously auntie sukaaaaaaaaaaaa bangat baca yr storyyyy.........teruskan perjuangan dlm kehidupan n teruskan yr lovely stories tu.........yooooo....aden jadik pembaco setia auntie nie yooo.......may allah bless u n yr family

    ReplyDelete
  13. Hai aunty, saya ade skit confuse.. arwah mat tok tu sape pulak? sebab nama arwah hendon binti hawa kan? sori aunty!

    ReplyDelete
  14. Tak bosan laa cerita vintage untie tu.. at least in certain ways... it give me as young person to understand better about people whom leave way before I was born... anyway cerita org lama nih seronok...my mom pun suka cerita zaman dia dulu... cuma she dun have a blog... Anyway.. keep on writing untie... kita ceria bersama-sama...

    ReplyDelete
  15. Auntie i miss my mum so much and its so hard being so far away from her. but to do, i still have to work to earn a living but the fact that im unable to lepak and makan dengan dia each morning, went to pasar pagi with her and cook my dad some banana fritters in the evening just killing me.

    but sometimes u gotta do what u gotta do and u r much blessed for having really good daughters like peej and noy.

    may Allah blessed you and i know this sounds cliche but just live ur life to the fullest auntie.

    u r such an inspiration! *wave

    ReplyDelete
  16. i'm in the same boat with the rest of ur lovely readers... we r happy to read ur story... tak pernah boring kot.. plus personally for me... i really look up upon u being such a great and wonderful mother to ur daughters.... sgt sgt bagus untuk dijadikan panduan, all ur nasihat and how u get to this position now...

    plus, really hoping that aunty akan terus tabah, kuat dan cekal semangat menghadapi dugaan ni.... look at the bright side, Allah loves u more... di beri kesusahan sekarang...semoga di akhirat kelak ringan segalanye untuk aunty

    and u have all the prayers from ur family and lovely readers fro u to go through this whole journey....

    i know u r stronger than u look!

    ReplyDelete
  17. eh..lupa nak tambah..

    aunty dah lebih rajin dr peeja update blog!!! hahahahha sile berlagak di depan peeja sekarang juge!!!! hiks

    ReplyDelete
  18. IBU KUMBANG : TQ for the question, yes Mak Tok punya nama ic Endon binti Ahmad. Auntie dulu2 pun confused, selalu tanya dia, mak ni abah panggil Nab ada pula sedara2 panggil Endon mana satu nih! Tulah jawapan nyer. ENDON.

    TED BAKER : It;s okay to be faraway, I'm sure yr mum and dad understand. My advise is, whenever u balik to meet them, kiss yr dad by the forehead, and hug with full of kisses on her cheeks left and right to show how u have miss and love them. I know she will love that frm her son.

    ReplyDelete
  19. Salam Aunty

    I'm so in loved with the way you tell your story aunty...It feels like hearing a story from my mom je...you are being loved by everyone, not only your family..keep on writing aunty...My prayer will always be with you

    nora7

    ReplyDelete
  20. amboi sempat korang2 mengutuk aku eyh..
    nak buat mcm mana..dah x tau nak update apa..malas pun ye jugak..
    mma boleh la..kata fresh lg..bersemangat la dia nak update..ni dah 3 thn babe..boleh beku otak..

    ReplyDelete
  21. Auntie, keep on blogging..suka baca citer auntie, hope to hear more..

    Take care of your health ok~~*hug*

    ReplyDelete
  22. auntie dont stop writting..
    citer2 auntie best..kuat betui memori auntie ingat sume2 fakta tu ek...hehehhe sy cikgu skolah rendah nyer nama pun dah tak ingat dah..hik hik hik!

    ReplyDelete
  23. Che Sue : Yg sebenar nyer auntie nih banyak melese dgn mak. (Baring atas riba) Makan bersuap sampai form 2 bayangkan lah punya lah mintak manja.

    Tu lah sempat cerita2, bukak album, jadi memori tuh tak hilang lah.

    Itulah nama nyer quality time with your kids.

    ReplyDelete
  24. sangat suka dengan citer2 tu semua,teruskan dengan sambungannya..sedih sangat melihat gambar2..yerlah gambar lama..teringat ngan arwah nyai dan juga wak wak saya yg telah kembali ke rahmatullah..

    ReplyDelete
  25. saye ade kat ampang puteri time tu...
    saye nampak auntie n uncle kat depan pharmacy...

    tapi malu pulak nak tegur..
    takot auntie tak kenal saye..
    lagipon time tu saye tengah keje...

    kalo auntie datang lagi jenguk la saye kat kaunter pharmacy eh...

    tak malu je saye suh auntie tegur..hehehe!!

    ReplyDelete
  26. auntie, kenangan lama x akan dtg lg kan, sedih bila ingat kenangan lama yg best2, sbb ianya x akan berulang lg kan auntie.

    apa pun, semoga auntie sihat seperti sediakala. mak saya pun sama cam auntie,diabetic + hi bp.

    ReplyDelete
  27. keep on writing auntie...

    well auntie, cuba u carik air RX17 dari RX water... pengasas dia Dr Nordin tu.. mana tau air tu sedikit sebanyak boleh membantu...

    peej pls google 4 ur mum

    jell x sempat kasik arwah mak jell cuba penawar nie... baru tahu about RX Water last 3 weeks...

    ReplyDelete
  28. Salam auntie

    Saya baru jer singgah blog auntie.

    saya suka membaca penulisan auntie. saya harap auntie boleh terus menulis yer.

    so take care auntie........

    ReplyDelete
  29. Sepet : Ye ker? Kalau nampak auntie lagi kat APSH tegor lah. Bolih bersalam.

    ReplyDelete
  30. JELLY : I will googles. Thank you for the info and care.

    ReplyDelete
  31. BeN'z : Auntie menulis cara tuh sebab nak kan pembaca rasa selesa membaca, antie pun tak perlu kisah dgn nahu, spelling baku and whatsoever.... RELAX MODE
    HE... HE... HE...

    ReplyDelete
  32. Peej anak ku : Dont you worry of my entry dear, Well! as I told u before my concept of blogging is dif frm yrs. Mine past and u current. Furthermore I need to do it fast...before I loose the facts.

    If u are superstar, saya ni mak pd superstar... betul tak?

    ReplyDelete
  33. please auntie.. keep continue..
    jgn stop k!

    ReplyDelete
  34. aunty, utk diabetic, my mom rebuskan kayu manis dan minum airnya selang sehari..insyaAllah ok..
    n for the giddyness blh try buat akupuntur, it will relief the vein and allow more oxygen to the brain..

    ReplyDelete
  35. eh..best2...jika auntie masih sihat dan x menganggu masa auntie..teruslah bercerita..suka dengar / baca citer lama2 ni...

    hari2 nk datang sini... :)

    ReplyDelete
  36. auntie... jgn berhenti tulis.. mila suka baca... teruskan usaha.. semoga auntie cepat sembuh :)

    ReplyDelete
  37. Aunty,
    Suke sgt baca citer aunty.....tersentuh dibuat nyer...
    Saya doakan aunty cepat sembuh.....
    Take care ye aunty,.....

    -watie

    ReplyDelete
  38. Kiah SelendangApril 27, 2009

    auntie superstar!

    love yr story.sangat dekat dihati!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...