THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Sunday, April 19, 2009

Episode 1 - Kasih dimana kah sebenar2 nya kasih !!!

Kisah bermula pada sekitar tahun 50an..........

Seorang ibu (Rabae) yg sedang hamil 5 bulan, suaminya (Ahmad)
telah menjanjikan anak yg dalam kandungan akan di berikan kepada adiknya (Mohd Salleh Hud)
yg tidak ada zuriat setelah 7 tahun berkahwin dgn Zainab. Anak yg bakal dilahirkan olih Rabae tuh anak yg ketujuh!!

Mohd Hud : Abg saya nak kawin lagi lah...

Ahmad : Apasal lak kan bini kau cantik, semua satu kampung gila kat dia... Dia tahu ker kau nak kawin lagi?


Mohd Hud : Entahlah abg..... Dia tak leh/takde zuriat, faham2 sendirilah kot!!!

Ahmad : Cam ni lah, kakak kau tuh bunting lagi.. aku bagi kau jer lah anak yg dlm perut tuh.


Mohd Hud : Betul ker nih abg? Kakak tak marah ker?


Ahmad : Kau tuh bukan nya org lain adik aku sendiri, dah tuh kau pun duduk rumah bawah (anak rumah) dan aku rumah atas (ibu rumah) apa salah nyer. Nanti aku bagi tahu kakak kau.

Ahmad : Bae.... abg dah janji dgn Hud... Emm... anak yg dlm perut awak tuh, kita bagikan
kat dia jer lah. Kita pon dah banyak anak. Kesian dia takde anak dah tuh si Hud nak kawin lain lak tuh.

Bae : Saya nak kata apa abg, abg dah janji, saya ikutkan jer lah...(sebagai ibu mestilah sedih, sebab anak tuh akan di beri kat org!!!!)


Dimana :
Kasih ibu kpd anaknya yg bakal diberi org?

Kasih anak kpd ibu bapa kandungnya?
Demi kasih Abg terhadap adiknya

akan bersambung...........

50 comments:

  1. Replies
    1. entah lah best ker tak apa yg ma nak tuliskan nih

      Delete
  2. Hi Aunty...

    Comel lah aunty ni..hehe
    Saya link aunty k ?? hehe..

    Take care aunty !

    ReplyDelete
  3. uik...ada novel..BEST!!!!! :)

    ReplyDelete
  4. woow novel..

    auntie ni mama peej yea..
    auntie patut rasa bangga,,sebab cantik betul anak auntie tu..hua hua hua...

    c'mon mummy..lets nari goyang-goyangan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hello, anak untie mmg cantikk, ko nak ajak nari goyang2?, dah memang hoyong hayang pun.

      Delete
  5. heehehee..peej...hhahaaaa
    oh tak sabar nk tunggu cite sambungannya auntie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Auntie cuba publish episodes tuh ari2 kalau aunti sihat yer! Inshaallah

      Delete
  6. auntie, saya syak pija akan jadi malas update blog sindri. jumpa mak dia hari2 pun sebokkkkkk jer dia nak komen kat sini...larikkk!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peej dah lama berblog, gamaknya ketandusan idea..hik3x

      Delete
  7. Aunty...saya ni reader anak2 aunty tu...best la aunty dah ada blog sendiri ni...x sabar la nak baca sambungan citer tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehe TQ jadi reader auntie pulak

      Delete
  8. rajin2 la mama update blog..

    nak tau jugak salasilah family..huhu..


    -En PG-

    ReplyDelete
  9. all the best auntie,,,,,,,,,,sonang bonar aden baca blog auntie nie yoooo.....hiduppp yoooo auntie

    ReplyDelete
  10. hi aunty,

    welcome to blog's world. :)
    update selalu yea.

    ReplyDelete
  11. keep writing! i'm waiting for the next entry! :D

    ReplyDelete
  12. hi aunty..
    salam perkenalan..

    ReplyDelete
  13. ooooooo....En. PG,
    sama mama lu komen, sama gua tarak pun....

    Ini tidak adil!! (sambil hentak meja macam dlm film P. Ramlee)

    Mama,
    mari kita kesboll sama Peeja. Ayuh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehee mama dia maner nak sama dgn gf

      Delete
  14. Aunty, salam kenal..wah..entry novel dh syok nih..sambung cepat2 eh aunty..hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal kembali,

      hehehehehe nanti2 auntie sambung yea

      Delete
  15. auntiee..cpt laa hapdet auntiee..cam saspen plak nk tau kesinambungan dia nih.hihih...anyway..moga2 auntie sihat selalu n ceria always...rambut kuning auntie sute tau..hihih larikkkkkkkkkkkksssss (tu smua angkara peej)

    ReplyDelete
  16. aunty sgt sporting..siap bukak blog...:) cecepat sembuh yea aunty, leh la updet blog selalu nnt...*wink*

    ReplyDelete
    Replies
    1. InSyaaAllah..memang auntie nak citer kisah hidup auntie

      Delete
  17. woaa..ada novel..tak sabar nak tunggu part 2 ;p

    ReplyDelete
  18. Salam Aunty...

    Saya peminat tegar blog anak Aunty yang lawa2 tu :)... teruja jugak nak follow blog Aunty. Welcome to Blogistan! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali,

      heheheheh TQ for the wish of Blogistan to me

      Delete
  19. autie! auntie !

    cepat sambung!

    ReplyDelete
  20. auntie, kalau kita dah ada anak sendiri, lainkan feeling nya, x sampai hati lah nak bg kat orang huhuhuhuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah, betullah, tapi ini bukan orang lain, adiknya sendiri

      Delete
  21. hi aunty... sy selalu baca pasal aunty dlm blog peej.. tp more jd silent reader jerr malu.. sy impress ngan aunty nih.. gigih bt blog segala.. sy harap aunty akan sehat seperti sediakala n happy sbb bakal nak dpt 2 menantu ni... bila baca kisah aunty kt spital sy pun nagis sbb teringat kt mak sy.. hope aunty x stop blogging heheheh yer n semoga sehat dan panjang umur(wah tetiba cam bagi ucapan bday huhuhuhu)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih atas doa utk kesihatan auntie

      Delete
  22. halo untie...
    salam perkenalan...

    ReplyDelete
  23. salam aunty..
    get well soon tau..
    xsabar nk tggu sambungan nye..
    best2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq you for the doa
      InsyaaAllah akan auntie sambung

      Delete
  24. salam
    smgo auntie sihat selalu ye. dapat baca smbg cite ni lagi.best2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kembali

      Terima Kasih doakan auntie ye

      Delete
  25. sukenyer ayat2 ni...mmg best kalo wat novel :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...